Sådan vælger du det rigtige drivhus

Der er flere ting at tage hensyn til, når du skal vælge drivhus. Det kommer først og fremmest an på, hvad formålet er. Skal det bruges til målrettet dyrkning, eller være et hyggeligt fritidsprojekt? Størrelsen har meget at sige her, og når det kommer til drivhuse er det bedre at vælge lidt for stort end lidt for lille.

 

Tænk over behov og størrelse, når du vælger drivhus

 

Når man skal vælge drivhus, og især hvis det er første gang, så skal man først og fremmest tænke over ens behov. Måske skal drivhuset kun anvendes til at dyrke diverse afgrøder, men nogle gange vil det også kunne bruges til at lave en hyggekrog i haven, hvor man kan sidde en sommerdag og få en kop kaffe. Det kan også være, at man har brug for et sted, hvor de lidt sartere planter kan være vinteren over. Vil du læse mere om planter i drivhuse vinteren over kan du søge inspiration her: https://www.abarto.dk/netbutikker/inventar/havemobler-og-drivhuse.

Den rigtige størrelse er en afgørende faktor. Alt efter hvilken størrelse drivhus man vælger, sætter man naturligvis også begrænsninger for, hvad det kan bruges til. Måske ønsker du først at prøve kræfter med en mindre størrelse, og der kan dyrkes overraskende meget i selv et lille drivhus. Men hvis man bliver bidt af det, kan man have lyst til at prøve kræfter med andet end tomater og agurker. Der skal plads til, hvis man ønsker at gå i krig med meloner, aubergine, m.fl. Eventuelt kan man lave en skitse, hvor man beregner, hvad der skal være i drivhuset, og hvordan man vil indrette det.

 

Placering og materialer er afgørende faktorer

 

Man skal også tænke over placeringen, når man skal have et drivhus. Hvis det skal bruges til at dyrke en masse ting, så er det vigtigt at have gode lysforhold. Hvis formålet er en hyggekrog eller udestue, så skal der derimod være mulighed for skygge i de varmeste måneder. Ellers kan det hurtigt blive en varm fornøjelse at sidde der.

 

Det er ligeledes vigtigt at overveje, om man skal have et drivhus i plast eller glas. Glas er det traditionelle valg, men plast i form af polycarbonatplader er en fordel, når det kommer til at dyrke afgrøder. Det her en bedre isolerende effekt, så man får en længere sæson, og mindre temperatursvingninger. Lyset har nemmere ved at trænge igennem glas, men der er stadig mere end rigeligt lys for et hobbydrivhus i plast. Det er ikke nødvendigt med skygge på de varmeste sommerdage, hvis man vælger plast.