Duge til hverdag og fest

Det er ikke ofte vi i dag holder klassiske middagsselskaber med lige antal gæster, varm mad, afstemt vin og smukt udsmykket bord. Damask og stofservietter hører ikke hjemme i det mere moderne og rustikke nordiske hjem og køkken.

Det til trods, er der alligevel noget helt specielt ved et smukt dækket bord. Det er som om det understreger maden og gør stemningen en anelse mere højtidelig.

Den klassiske

Find dine smukkeste glas frem til vand og vin. Det bedste service og det nypudsede sølvtøj, nu skal der være fest!

Et helt klassisk bord kan være enkelt, smukt og elegant. Start for eksempel med en hvid dug, hvide servietter og blomster fra haven. Så er du allerede godt på vej til en perfekt borddækning i den klassiske stil. Du kan vælge at gå all in og investere i små, tætte buketter, der vil se helt vidunderlige ud på bordet – men en lidt vild og utæmmet udgave med blomster fra haven kan være ligeså skøn.

Dæk nu bordet efter de gamle regler med tallerkener, vand-, hvidvins- og rødvinsglas og bestik til alle retter anbragt efter forskriften. Læg enten servietterne på tallerkenerne helt klassisk og foldet på midten eller gå efter en mere fantasifuld figur, alt efter temperament.

Den farverige

Er du til lidt mere fest og farve er der nærmest uendelige muligheder for at dække et smukt og festligt bord i alle regnbuens farver. Dog kan det være en fordel, at vælge et farvetema, så det ikke løber helt af sporet – med mindre regnbuen er dit tema.

Vælg en smuk dug i en farve, der passer ind i dit tema og servietter, der passer til – gerne mønstrede. Du kan sagtens vælge en dug i flere farver, men så er det straks sværere at få resten af bordet til at stemme overens uden det bliver rodet at se på.

Det kan være smukt med farvede glas og evt forskellige tallerkener, når dugen er farvet, hvidt porcelæn kan også bruges, men kan virke meget ferskt mellem farverne.

Til pynt er der frit valg på alle hylder. Du kan vælge en klassiker med blomster og lys, som er super smukt på en mørk aften. Du kan også vælge noget helt andet og pynte med sten eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser.

Den barnlige

Hvad er skønnere end et fantastisk prinsessebord med Elsa og Anna på dug og servietter? Eller hvad med et bord med Lynet McQueen på tallerkener og krus samt en sort/hvid ternet dug?

Når der skal holdes børnefødselsdag er der nærmest ingen grænser for den fantasifulde og farverige pynt man kan finde rundt omkring på nettet. Derfor er det også skønt, når barnet har afgivet sit drømmetema, at der er rig mulighed for at finde dug, servietter, krus og tallerkener i samme stil og lige til at dække op med, blandt andet her https://www.dreamshop2u.dk/Duge.html kan du finde et skønt udvalg af klassiske og børnevenlige duge til alle lejligheder.

Pynt op med skønne pompommer eller guirlander, sæt små tematiserede tandstikkere i boller og frugt og lad ungerne få frit spil.