Guiden til det perfekte kursuslokale

Hvis du har holdt kursus, eller skal til at stå for det, kan det til tider være svært at finde ud af det hele. Det er en selvfølge, at selve kurset er den vigtigste del, men mange ting som folk glemmer er, at sørge for at gæsterne er komfortable. For jo mere ukomfortable dine besøgende er, jo mindre kommer de til at lære af kurset, og så er det hele jo mere eller mindre spild. En af de nemmeste måder at øge gæsters komfort er, at sørge for at de er i nogle gode miljøer som passer til det kursus du har betalt for, eller planlagt. Men hvordan finder man hoved og hale i det hele? Er der ikke rigtig meget at skulle tage sig af? Og hvilke lokaler passer bedst til forskellige slags kurser? Alt det er noget vi kommer ind på lige nu. Alle de lokaler der bliver beskrevet i denne artikel kan blandt andet findes i og omkring Århus.

 

4 tips til det perfekte kursuslokale

  1. Det er vigtigt at sørge for, at lokalet passer kurset. Det vil sige, at hvis du har tænkt dig at kurset skal omhandle nogle formelle ting, lidt forretning eller noget med tal, så er det en god ide at holde kurset i et ordentligt og relativt formelt miljø. Tal og lignende kræver ofte orden og organisering, og det er derfor vigtigt at dette skildres i miljøet.
  2. Alternativt, hvis kurset derimod handler om relationer eller lidt ”blødere” ting som kunst eller følelser, så er det måske en god ide at holde kurset i et miljø, som ikke er lige så ”firkantet”. Dette kunne eksempelvis være udendørs i et godt vejr, eller i et hjemligt lokale. Det vil få folk til at slappe mere af og bedre kunne relatere til dem selv og hinanden.
  3. Sørg for, at dine gæster har de, de skal have til kurset. De skal altid have adgang til vand som minimum, og hvis kurset er længere kan det være en god ide at have et lille bord med spisevarer på, som man eventuelt kan spise af før kurset og i eventuelle pauser. Dette vil føre til større komfort for gæster, da de ikke skal sidde og vente på du er færdig med at snakke så de kan gå ud og få noget at spise.
  4. Hold aldrig et kursus som er for langt. Uanset hvor godt man sidder man altid blive ukomfortabel i selv den bedste stol.

Alle disse tips samt lokalerne fra Århus og mange flere kan du finde på dette link.