Kender du Peter Schmeichel?

Hvem er Peter Schmeichel? Ja, han var jo en fodboldspiller, og han var vistnok målmand. Dette opsummerer den almene danskers viden om Peter Schmeichel, men der er meget mere at vide endnu. Peter Schmeichel er født i 1967 af en polsk far og en dansk mor på Søborggård i Gladsaxe.
Han var en utroligt dygtig målmand, måske var han endda den bedste nogensinde. Han vil altid blive husket som den bedste danske landsholdsmålmand, som endda også scorede et enkelt mål i løbet af karrieren som målmand. Hvis du vil læse mere om denne landshelt, så kan du læse om Peter Schmeichels karrierer i de næste par afsnit.

Starten på karrieren for Peter Schmeichel

Hvis vi skal finde startpunktet for Peter Schmeichels fodboldkarrierer, så skal vi tilbage til hans rødder. Vi skal nemlig til Gladsaxe i det sjællandske. Her startede han sin professionelle karriere som blot 18-årig. Her gjorde han sig utroligt positivt bemærket ved at være den bedste målmand i 3. division. Dette resulterede også i en fast kontrakt med en anden sjællandsk klub nemlig Hvidovre IF.
Tiden i Hvidovre var ikke ligefrem lukrativ, så Peter Schmeichel måtte forøge sin indkomst ved blandt andet at være værnepligtig i militæret og ved at arbejde som rengøringsassistent. Men alt dette sluttede brat i 1987, da en af de største klubber i Danmark valgte at hente Schmeichel. Denne klub var Brøndby IF. I tiden, hvor Peter Schmeichel spillede i Brøndby, vandt de ikke mindre end fire danske mesterskaber på fire år. Det er også derfor, at Brøndbyholdet fra 1987-1991 bliver husket som et af de bedste danske mandskaber nogensinde. I denne tid spillede Brøndby sig blandt andet også i en UEFA Cup semifinale.
I næste afsnit kan du læse mere om Peter Schmeichels store skift, men hvis du vil læse endnu mere om ham endnu, så kan du sagtens læse meget mere om
Peter Schmeichel.

Det store skift for Peter Schmeichel

Det helt store gennembrud kom for Peter Schmeichel i 1991. Her blev han hentet af ingen mindre end den gigantiske klub Manchester United. Nu var det altså slut med fodbold på Sjælland, nu skulle Peter Schmeichel virkeligt ud at trille bold med de store drenge. Peter Schmeichel blev solgt til omkring 4 millioner, og dette virkede som om, at det var en utrolig god handel for Manchester, da de året efter vandt den engelske liga, hvilket de ikke havde gjort i hele 26 år. Den største tid for Manchester og Peter Schmeichel var i 1999, hvor de vandt både den engelsk liga, FA cuppen og Champions League. Efter sin tid i den engelsk skiftede Peter Schmeichel klub flere gange, men disse år i England må siges at være højdepunktet for hans klubkarriere.