Markiser er praktiske og der er mange typer

Markiser er generelt vældig praktiske til de fleste huse, da de fungerer som en slags halvtag, der f.eks. formindsker nedbør ved boligen eller noget lignende, men det der er endnu mere fascinerende ved markiserne, er de forskellige typer markiser man kan få, som passer til ens behov. Der findes typer som ”micro 100”, ”Micro 200”, Micro ”700” osv. Og de giver en et synspunkt på markiserne, som man ellers ikke vil få på andre måder. Der er her fokus på nogle forskellige markiser.

Markiser er altid gode til sommeren

De fleste tænker sikkert at markiser er bedst at bruge når det regner eller er storm, men egentlig kan markiser også vise sig at være brugbare når solen skinner kraftigt, mest fordi at markiserne jo kan bruges til at skygge for solen. Det kan derfor være godt at investere i markiser, hvis man skal i sommerhus for eksempel. De fornemme markiser kan let gøre den brændende, varme sol fraværende for ens hud, hvis man skjuler sig under en markise, og derved forhindres en solskoldning hvis man nu havde tænkt sig at sidde på sin bænk uden en kold og behagelig skygge i heden.

Velfungerende og smarte markiser

Hvis man vil finde de bedste og mest brugbare markiser, så kan det være en god ide at kigge på de hjemmesider, som giver de bedste tilbud. Du kan sagtens finde en fænomenal markise, som ikke koster dig tusindevis af kroner. Husk også at en markisse kan øge husværdien så går du og overvejer at sælge kan den tjene sig hurtigt ind igen.

De forskellige udgaver af markiser

Det kan være en god ide at kigge efter markiseudgaver og typer, som passer til ens behov. Der kan f.eks. nævnes den udmærkede ”Micro 100”, som er rimelig alsidig og god at benytte. Derudover kan der også nævnes den kombineret vindues/markise screen ved navn ”Micro 300”, som er en kvadratisk kassette på: H: 14 cm og D: 18 cm. Den virker dermed også som en kombination mellem Micro 200 og 100. Der er så mange markiser, som kan passe til de fleste typer af mennesker.

Der findes markiser til flere områder

Det smarte ved markiser er at de heldigvis kan bruges ved mange steder på et hus og andre bygninger. Der er f.eks. terassemarkisen, som især er god om sommeren, da mange kan lide at sidde ved terrassen hvor solen bader. Så er der vinduesmarkiser, som er gode til at udelade for meget sollys der komme ind i hjemmet, og desuden kan den også fås i versionen ”Micro 100” og de andre Micro-modeller. Men så tænker man nok at markiser kun kan fås i hjemmet, men der tager man grueligt fejl, da der også findes markiser for caféer. De heder blot ”Cafémarkiser, som er lidt ligesom terassemarkiser og fås i andre versioner ligesom Micro-modellerne, men med ”café” ordet istedet.

Af: Oscar Rasmussen.