Rope access – det seneste nye indenfor vedligehold og reparation af bygninger i højden

Hvis du ikke kender til rope access, så er du ikke alene. De fleste rynker brynene, og har aldrig hørt om fænomenet før. Men faktisk har teknikken opnået stigende popularitet herhjemme gennem de seneste år. Den populære rebteknik har for alvor krævet sin plads som den foretrukne arbejdstilgang rundt omkring i verden, når det gælder reparationer og vedligehold i højden.

Rope acess – eller industri klatring, som det også kaldes – er en rebteknik, hvor håndværkere arbejder på bygninger i højden udelukkende ved brug af reb. Metoden er også populær i områder, som er svære at tilgå eller opstille stillads ved.

Fint nok, men hvorfor skulle jeg investere i det, tænker du måske? Det kommer jeg her med 3 gode bud på.

Du sparer en masse penge!

Alle virksomheder vil gerne spare penge. Derfor er den største grund til at ansætte en industri klatrer er at der er utrolig mange penge at spare.

Skal du have foretaget omfattende håndværker monteringer eller reparationer på en høj bygning, skal der ofte monteres et stillads eller lejes kran. Det bliver oftest en meget dyr affære. For ikke at tale om, at der skal betales betalingen af medarbejderløn til de ansatte, der skal stille det hele op, inden de går i gang med deres egentlig arbejdsopgaver.

Med en industri klatrer kommer håndværkerne kun med reb som hjælpemidler, og kan gå i gang med arbejdet stort set med det samme. Det kræver ingen lang og dyr forberedelse for din virksomhed, hvilket ofte er og det er som oftest sød musik i virksomhedsejernes ører.

Håndværkerne arbejder hurtigere og effektivt

Det siger sig selv, at man Håndværkerne kommer langsommere igennem arbejdsopgaven, når de man arbejder på et klodset stillads, eller hele tiden skal flytte rundt med en stor kran. Det er ikke kun skidt for pengepungen, men også for effektiviteten af arbejdet.

Håndværkere, der er monteret frit i reb direkte på bygningen, kan nemt og hurtigt komme rundt og udføre deres arbejde. Med en industri klatrer sikrer du derfor, at håndværkeren er bedst muligt klædt på til at kunne tilgå din bygning fra svære vinkler og udføre arbejdet så effektivt som muligt.

Og effektivitet er noget, vi alle kan lide!

Den mest sikre sikreste metode til dato

Man hører til tider om frygtelige arbejdsulykker, hvor håndværkere styrter ned fra stilladser, eller stilladser decideret går i stykker. Sker der en teknisk fejl i en kran, kan det også betyde en hel dags forsinkelse til fejlen er lokaliseret og fikset af en tekniker.

Industri klatring er utrolig sikkert. Både når det gælder håndværkernes sikkerhed og risikoen for, at arbejdet ikke kan udføres pga problemer med udstyret. Erhvervsklatrerne er grundigt oplært i, hvordan de skal arbejde sikkert. Ulykkerne er minimale på verdensplan, og der er faste sikkerhedsprotokoller, der sørger for at håndværkeren er godt beskyttet i det meget sjældne tilfælde, at et reb skulle svigte. Så hvis din bygning trænger til reparationer, vinduespudsning eller en facaderens, så vil jeg anbefale at ansætte håndværkere, der er certificeret i rope access. Der er både tid, penge og sikkerhed at hente – Og så du slipper du også for klodsede maskiner og stilladser foran din bygning, mens arbejdet foregår.