Sådan finder du den rette murer

Selvom sommeren i året 2020 har været perfekt til at få lavet en masse spændende budgetvenlige gør-det-selv projekter derhjemme, mens vi alle gemmer os i vores huse, er der visse projekter der bedst overlades til professionelle med mange års erfaring i rygsækken.

Byggeprojekter, såsom de hvor der er brug for en professionel murer, er iblandt de hvor det til enhver tid er en god ide at finde kompetente arbejdere der kan gå i gang med det komplicerede job, frem for selv at give sig i kast med temperamentale materialer såsom mursten, cement, arkitekttegninger og de altid utilregnelige vaterpas.

Men hvad enten du ønsker at finde en murer i Ringsted, Egypten eller Timbuktu til at tage sig af fremtidens byggearbejde gælder de samme problematikker – hvordan finder du den helt rette mand eller kvinde til arbejdet?

Du finder ikke den rette murer ved at smide penge efter den første

At finde den rette murer til dit byggeprojekt betyder ikke at du skal gå på nettet og hyrer det første firma der dukker op i de lokale Google resultater, eller det første nummer i telefonbogen.

At finde den rette murer er en længere proces: I hvert fald hvis du vil finde et firma det har både de rette kompetencer og en favorabel pris.

En af de letteste måder at finde de rette murere til dit byggeprojekt, er at sammenligne forskellige firmaers tilbud. Indhent tilbud fra forskellige firmaer, tal med dem om deres tidligere erfaringer indenfor lignende projekter, spørg ind til om de har en pris for hele projekter eller om du skal kaste dig ud i en risikabel kontrakt hvor du betaler timeløn. Spørg også ind til hvor lang tid hvert firma estimerer at projektet vil tage – vær varsom overfor tilbud der lyder lidt for billige og hurtige, da disse ofte vil resultere i et sjusket slutresultat

Du hyrer et firma – ikke en person

Et af de første trin i din søgen efter at finde den rette person til dit byggeprojekt, er at ændre din egen tankegang. Du bør ikke tænke på det som en søgen efter en specifik person. Uanset hvor lille, lokalt og familieejet et murerfirma end er, drejer det sig altid om en lille virksomhed.

Dette vil sige at den rette person ikke findes – kun det rette arbejdsteam. Du kan ikke vide dig sikker på at personen du snakker med i telefonen eller ansigt til ansigt i forretningen er den der i sidste ende kommer til at hjælpe dig med at udvide huset – det kan lige så nemt være deres praktikant!

Søg samtidigt råd hos venner og bekendte. Spørg om de kender nogle der har benyttet sig af samme firma, eller søg online og undersøg om firmaet har modtaget ros eller ris fra deres tidligere klienter.

Spørg også altid ind til de individer der kommer til at udføre projektet for dig: Det kan godt være murermester Søren har 15 års erfaring indenfor murerarbejde, men det vægter bare ikke så højt når det er murersvend Karl med 1 år på bagen indenfor branchen og en tendens til at sjuske lidt med målene som dukker op for at udfører arbejdet.